´
Portalen Interaktiv

Båtmässornas tid är här


Båtmässan i Göteborg

Snart drar vårens båtmässor igång igen, till alla båtälskares stora glädje.

Säga vad men vill om mässor men känslan när man går runt bland alla dessa nya, läckra båtar gör något alldeles speciellt med humöret. I en mässhall finns inga oväder, ingen gammal sjö och inga trasiga propellrar. Där finns bara den fina framsidan av båtlivet och det är väl just den där framsidan som vi så väl behöver. Med tanke på alla timmar av slipning, målning, lackning och motorgenomgång som behövs för att en båt skall fungera tillfredställande år efter år så är det just den lyckliga känslan när allt fungerar som är det vi vill minnas. Dagar då solen skiner eller då det blåser en sådan där perfekt vind att segla i eller när solen sjunker i horisonten och du har lyckats hitta den där perfekta ankringsplatsen någonstans där du bara kan njuta.

För många bårfantaster är vintern en lång lidelse, i väntan på nästa båtsäsong. Just när allt känns som mest olidligt kommer båtmässorna på rad, som en räddare i nöden. Det blir dags att tanka ännu mer sköna känslor, tankar, dofter och upplevelser från båtlivet och med några mässor i bagaget kan du sedan gå hem och börja planera din kommande båtsäsong.

Välkommen till vattnet 

Oavsett om du gillar små snabba båtar, långsamt tuffande snipor eller en segelbåt som glider ljudlöst genom vattnet, så kan du få ditt lystmäte på båtmässan. Är du en riktigt inbiten fantast kan du faktiskt hinna med flera båtmässor inom loppet av ett par månader.

Först ut är Båtmässan i Göteborg, som slår upp sina portar redan den 2 februari 2013. Mässan pågår t.o.m. den 10 februari och då räknar arrangörerna med att ca 70 000 personer skall ha hunnit med ett besök. Båtmässan i Göteborg har drygt 300 utställande företag och publiken kommer bl.a. att bjudas på föredrag av långseglaren Leon Schultz, Västkustens träbåtsförening, Volvo Ocean race och Team SCA, som är den svenska tjejbåten.

Venemässan i Helsingfors 

Strax efter Göteborg är det Helsingfors tur och deras båtmässa startar den 8 februari och pågår i 10 dagar. För allt hungrigt båtfolk på ostkusten kanske en resa till grannlandet i öster kan vara ett kul sätt att vänta in den kommande båtsäsongen. Båtmässan i Helsingfors är norra Europas, till ytan största och den lockar allt fler internationella besökare för varje år. Förra året besökta ca 72 000 personer båtmässan i Helsingfors och den internationella atmosfären har blivit ett signum för mässan.

Allt för sjön Stockholm

Vill man istället stanna kvar på hemmaplan får man ge sig till tåls till den 2 mars. Då öppnar Stockholms populära båtmässa Allt för sjön, på Älvsjömässan. I år kommer segelbåtsmässan Scandinavian Boat Show att integreras med båtmässan Allt för sjön vilket gör mässan än mer komplett. Arrangörerna hoppas på ungefär 100 000 besökare under de 9 dagar som mässan har öppet.

Sjön för alla Fornebu Oslo

Strax efter Stockholm kommer Oslos båtmässa som i år kommer i nya lokaler för att komma närmare publiken. I Telenor arena, Fornebu, strax utanför Oslo kommer arrangemanget att hållas och redan nu är det väntelista på utställare som inte har kunnat beredas något plats att ställa ut. Fulltecknat och spännande alltså, i Oslo i mitten på mars.

Var du än väljer att låta dig inspireras av båtlivet och oavsett om du är en motorbåt -eller segelbåtsperson så kommer du att få en riktigt härlig kick av ett besök på någon av båtmässorna. När mässhallarna sedan har stängt och suget efter att titta på nya båtar blir alltför starkt så finns alltid Båtportalen att ta till. Webbsidan har inge öppettider att tänka på och du väljer själv de kategorier av båtar som du är intresserad av att fördjupa dig i. Här kan du också läsa artiklar som ger mersmak inför båtsäsongen och dessutom hitta produktnyheter för ett välfungerande båtliv.

Med hopp om ett gott båtliv och en härlig kommande säsong.

 RELATERADE ARTIKLAR:


Årets Segelbåtar 2016

Årets Segelbåtar 2016

Vinnarna av Årets segelbåt 2016 är framtagna efter en del provseglingar och tester....

Årets Segelbåtar 2016 Årets Segelbåtar 2016

 SENASTE ARTIKLARNA:


kurser inom navigation och båtliv

kurser inom navigation och båtliv

Svensk Båtutbildning erbjuder navigations- och båtkurser i Gamla stan och på Djurgården i Stockholm samt på fartyget Astoria i centrala Göteborg och på Orust. Vi erbjuder även navigationskurser online...

kurser inom navigation och båtliv kurser inom navigation och båtliv
Ljuva båtliv

Ljuva båtliv

Oavsett om du är en motorbåtsfantast, som tycker om fart och fläkt, eller en som älskar seglingens, klart tystare och lugnare framfart så har ni ändå någonting gemensamt....

Ljuva båtliv Ljuva båtliv
Tankar i båttider...

Tankar i båttider...

Ska båtköpet vara ett projekt/objekt eller ren avkoppling och nöje?
...

Tankar i båttider... Tankar i båttider...
Vinterförvaring

Vinterförvaring

När sommarens nöjen och njutningar är över kräver din båt ett visst mått utav omtanke och genomtänkt behandling....

Vinterförvaring Vinterförvaring
Små smarta båtar

Små smarta båtar

Med smidiga små båtar kan du klara dig utan båtplats...

Små smarta båtar Små smarta båtar
Perfekta båtar för sköna dagsutflykter

Perfekta båtar för sköna dagsutflykter

En öppen båt med bra lastutrymmen är ett perfekt sätt att ta sig ut i kustbandet....

Perfekta båtar för sköna dagsutflykter Perfekta båtar för sköna dagsutflykter
Att hyra båt

Att hyra båt

Enkelt och bekvämt kan du få tillgång till det härliga båtlivet utan en enda timmes arbetsinsats....

Att hyra båt Att hyra båt
Föredrag på årets Öppna Varv

Föredrag på årets Öppna Varv

Som traditionen bjuder arrangeras ett intressant föredrag på Öppna Varv....

Föredrag på årets Öppna Varv Föredrag på årets Öppna Varv
Båtportalen - båtmässan på nätet

Båtportalen - båtmässan på nätet

Stanna till hos oss när den fysiska mässan har stängt!...

Båtportalen - båtmässan på nätet Båtportalen - båtmässan på nätet
Tjejkväll på Båtmässan i Göteborg

Tjejkväll på Båtmässan i Göteborg

Att båtar intresserar både män och kvinnor råder det inget tvivel om, men det är första gången som Båtmässan i Göteborg har ett specifikt program och inriktning på just tjejer....

Tjejkväll på Båtmässan i Göteborg Tjejkväll på Båtmässan i Göteborg


ANNONSER


 
Portalen Interaktiv
Portalen Interaktiv AB
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
Tfn: 0303-679 50
Fax: 0303-679 55
Epost: info@portalen.se
Webbplats: www.portalen.se
Sitemap