´
Portalen Interaktiv

Ljuva båtliv


Bilden kommer från Forbina´s hemsida  

Oavsett om du är en motorbåtsfantast, som tycker om fart och fläkt, eller en som älskar seglingens, klart tystare och lugnare framfart så har ni ändå någonting gemensamt. Kärleken till vattnet och den ständiga utmaningen att förstå och samarbeta med detta O-greppbara element.

I alla tider har människan fascinerats av det okända. Det som är mäktigare än människan själv och som vi inte riktigt klarar av att råda över. Genom det härliga båtlivet kommer vi, ett av dessa element, mycket nära. Det råder väl inget tvivel om vem som bestämmer men genom att lära känna och vara nära havet lär vi oss ändå dess spelregler och nyckfullheter. Genom kunskap och förnuft blir samspelet mer balanserat och även havet självt ser ut att njuta av alla sina båtvänner.

Bilden kommer från Nimbus hemsida

Visst ser ett hav eller en sjö mycket mer levande ut med lite båtliv. Det inbjuder till en avslappnad samvaro i en rofylld och energigivande miljö. För att säga det lite högtravande, kanske till och med som en hyllning till livet självt, från alla båtmänniskor. För visst är det livet? När havet ligger som en spegel och solen värmer precis så skönt som man vill att den skall göra, är det lätt att njuta och tankarna på allt arbete som man lägger ner, är ofta mycket långt borta.

Bilden kommer från Barracuda båtar´s hemsida

Visst kan det för många vara näst intill en omöjlighet att förverkliga sina drömmar. Det ”kostar på” att ha båt och det är mycket kringkostnader som man kanske förtränger när man besöker en båtutställning och ser de prislappar som presenteras där. Vinterförvaring, iläggning och upptagning, båtplats avgift mm är kostnader som lätt glöms bort i den stora båtdrömmen.

Bilden kommer från Bavaria Sverige´s hemsida

Som tur är finns det nästan någonting för alla smaker och inte minst, för alla storlekar på plånböcker. Allt från små, smidiga styrpulpetsbåtar som enkelt tar dig ut bland kobbar och skär till större farkoster som är utrustade med alla tänkbara faciliteter. Det finns inga möjligheter till övernattning i en liten, öppen båt men som ett alternativ till att inte kunna skaffa någon alls kanske det ändå kan kännas som ett bra alternativ. Begagnatmarknaden för denna typ av båtar är mycket stor och för den som inte är så kräsen kan man komma över riktiga ”klipp”. Ett annat alternativ är de täckta båtarna. Även där i större och mindre utföranden och från mängder av olika tillverkare.

Sök gärna i våra utställningar för att få en bra sammanställning över olika tillverkare och även för att kunna se bilder på modellerna.

Med en täckt båt och en liten ruff kan man med enkelhet göra både en och flera övernattningar och på så vis pressa ut lite extra ur båtlivets sköna dagar, kvällar och nätter. Vad kan väl vara härligare än att vakna tidigt en morgon, ute på en holme någonstans och ta ett uppfriskande morgondopp, se på solen som stiger i horisonten och bara lyssna till fiskmåsarnas skri?

Bilden kommer från Storebro´s hemsida

För de riktiga entusiasterna som tillbringar nästan all ledig tid i båten kanske ändå en lite större variant av båt är att föredra. Du får bättre och fler sovmöjligheter, med separata sovrum, samtidigt som du knappast behöver sakna någonting av andra faciliteter så som dusch, toalett, tv, spis, badbrygga eller soldäck. Det finns faktiskt så mycket olika modeller att välja bland att ingen skall behöva, varken försaka eller få för mycket av någonting. Det finns, enkelt sagt, modeller för alla smaker.

Bilden kommer från Flipper Marin´s hemsida

Någonstans i den rosenröda drömmen om det perfekta båtlivet måste kanske förnuftet få ta lite plats också. Det borde vara ett absolut måste för oss som skall vistas på vattnet att vi genomgår någon form av utbildning. Kanske kunde det bli ett led i vägen mot en båt, för hela familjen, att gå en liten kurs. För vår egen och andras säkerhet känns det tryggt om man vet att alla har kunskaper om regler och förhållningssätt till sjöss. För visst är det så att med respekt och kunskap om havet har vi lättare för att bemöta det och på så vis får vi alla en trygg och behaglig stund tillsammans.

 FLER ARTIKLAR:


Kurser inom navigation och båtliv

Kurser inom navigation och båtliv

Svensk Båtutbildning erbjuder navigations- och båtkurser i Gamla stan och på Djurgården i Stockholm samt på fartyget Astoria i centrala Göteborg och på Orust. Vi erbjuder även navigationskurser online...

Kurser inom navigation och båtliv Kurser inom navigation och båtliv
Ljuva båtliv

Ljuva båtliv

Oavsett om du är en motorbåtsfantast, som tycker om fart och fläkt, eller en som älskar seglingens, klart tystare och lugnare framfart så har ni ändå någonting gemensamt....

Ljuva båtliv Ljuva båtliv
Tankar i båttider...

Tankar i båttider...

Ska båtköpet vara ett projekt/objekt eller ren avkoppling och nöje?
...

Tankar i båttider... Tankar i båttider...
Vinterförvaring

Vinterförvaring

När sommarens nöjen och njutningar är över kräver din båt ett visst mått utav omtanke och genomtänkt behandling....

Vinterförvaring Vinterförvaring
Små smarta båtar

Små smarta båtar

Med smidiga små båtar kan du klara dig utan båtplats...

Små smarta båtar Små smarta båtar
Perfekta båtar för sköna dagsutflykter

Perfekta båtar för sköna dagsutflykter

En öppen båt med bra lastutrymmen är ett perfekt sätt att ta sig ut i kustbandet....

Perfekta båtar för sköna dagsutflykter Perfekta båtar för sköna dagsutflykter
Att hyra båt

Att hyra båt

Enkelt och bekvämt kan du få tillgång till det härliga båtlivet utan en enda timmes arbetsinsats....

Att hyra båt Att hyra båt
Föredrag på årets Öppna Varv

Föredrag på årets Öppna Varv

Som traditionen bjuder arrangeras ett intressant föredrag på Öppna Varv....

Föredrag på årets Öppna Varv Föredrag på årets Öppna Varv
Årets Segelbåtar 2016

Årets Segelbåtar 2016

Vinnarna av Årets segelbåt 2016 är framtagna efter en del provseglingar och tester....

Årets Segelbåtar 2016 Årets Segelbåtar 2016
Båtmässornas tid är här

Båtmässornas tid är här

Snart drar vårens båtmässor igång igen, till alla båtälskares stora glädje....

Båtmässornas tid är här Båtmässornas tid är här


ANNONSER


 
Portalen Interaktiv
Portalen Interaktiv AB
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
Tfn: 0303-679 50
Fax: 0303-679 55
Epost: info@portalen.se
Webbplats: www.portalen.se
Sitemap