´
Portalen Interaktiv

Små smarta båtar


Scandica-bat-och-batkarra
Bilden är hämtad från Scandicas hemsida

Med smidiga små båtar kan du klara dig utan båtplats

Visst är det härligt med sommarsol och vågskvalp men för de flesta av oss är också båtägandet förknippat med en hel del praktiska detaljer. För några stoppas båtdrömmarna av att man inte kan få tag på en båtplats i närheten och för andra av att man inte har den båt som stämmer överens med familjens behov. Bland småbåtarna finns det gott om olika modeller och oavsett om du är en fiskeälskande entusiast eller en solig strandälskare så finns det modeller som passar allas olika behov.

Scandica-430-i-vattnet
Bilden är hämtad från Scandicas hemsida

För den lilla familjen som vill ta sig ut till en närliggande holme för en skön dag med sol och bad kan en klassisk styrpulpetsbåt vara det perfekta valet. Denna lilla, smidiga modell heter Scandica 430 och är extremt enkel att navigera med. Rejäl styrplats med vindruta och bra lastutrymmen under sofforna i fören. Perfekt för den som bara är ute när solen skiner och som alltid åker hem när eftermiddagen kommer.

Charmig-snipa-fran-scandica
Bilden är hämtad från Scandicas hemsida

Den klassiska snipan med sina böljande former är ett riktigt charmigt alternativ för den som gillar nostalgi blandat med lugn och ro på sjön. Här tuffar man fram till det härliga dunket av motorn och med det lilla halvkapellet får man bra vindskydd får alla medresenärer. Rymlig u-soffa gör att man gärna ankrar upp, dukar fram och tar sig en härlig pick-nick på havet. Gupp och vågskvalp får man på köpet i denna charmiga lilla snipa. Denna lilla pärla heter Scandica 670 Classic och genom att klicka på bilden kommer du direkt till Scandicas hemsida.

Hammarine-c7
Bilden är hämtad från Hammarines hemsida

Några av oss gillar lite mer fart och fläkt och en härlig fisketur är kanske mer tilltalande än något annat. I en båt med hytt kan du vara ute i alla väder och denna modell har dessutom gott om lastutrymme både framför och bakom hytten. Inne i hytten ryms både två fristående sittstolar och en soffa med tillhörande uppfällbart bord. Att kombinera sportaktiteter som exempelvis fiske med en skön dag på havet funkar perfekt i den här båttypen och att man dessutom kan få lite skydd mot solen, eller regnet, känns också praktiskt och bra.

Hammarine-c7-i-hamnen
Bilden är hämtad från Hammarines hemsida

Båtmodellen heter Hammarine C7 och är verkligen en allroundbåt om man utgår ifrån de olika funktionsområdena. Modellen kallas också walkaround båt vilket förklarar precis hur enkelt det är att ta sig runt båtens kanter.
Vill man stanna till på någon skön plats och använda den som en ren sol- och bad båt går det naturligtvis jättebra det också. På sköna solplatser framtill kan du sträcka ut dig i solen och njuta av dagen.

Scandica-daycruiser-635dc
Bilden är hämtad från Scandicas hemsida

Den sista båten vi nämner här är en s.k. daycruiser. En båt som är prefekt för lite längre turer med god sittkomfort och även en liten hytt med sängplatser. Modellen heter Scandica 635DC och är både skön att köra men också härlig att vistas i oavsett om det är en vilopaus för barnen, en middag på havet eller en ren nöjestur det handlar om.

Tyvärr hör man allt oftare båtälskande personer som har svårt att hitta passande båtplatser. Inte sällan ligger den plats de kan erbjudas allt för långt från hemmet och logistiken när man skall iväg blir onödigt krånglig. För några kan alternativet vara att skaffa sig en båtkärra som man förvarar båten på. Att ha båten uppställd på detta sätt ger också en oanad möjlighet till flexibilitet när det gäller hur man kan använda båten. Kanske tänker man spendera några veckor i sommarstugan och vill ta med sig båten dit. Med en båtkärrs-lösning kommer detta alltid att vara fullt möjligt och båten kommer kanske t.o.m. att användas mer under en säsong än den hade gjort om den låg placerad på ett och samma ställe.

Här på Båtportalen.se kan du se nya båtar i alla modeller och storlekar. Du kan jämföra och bläddra i fotogallerierna samt besöka tillverkarnas hemsidor för att få mer specifik information om just deras modeller.

 FLER ARTIKLAR:


Kurser inom navigation och båtliv

Kurser inom navigation och båtliv

Svensk Båtutbildning erbjuder navigations- och båtkurser i Gamla stan och på Djurgården i Stockholm samt på fartyget Astoria i centrala Göteborg och på Orust. Vi erbjuder även navigationskurser online...

Kurser inom navigation och båtliv Kurser inom navigation och båtliv
Ljuva båtliv

Ljuva båtliv

Oavsett om du är en motorbåtsfantast, som tycker om fart och fläkt, eller en som älskar seglingens, klart tystare och lugnare framfart så har ni ändå någonting gemensamt....

Ljuva båtliv Ljuva båtliv
Tankar i båttider...

Tankar i båttider...

Ska båtköpet vara ett projekt/objekt eller ren avkoppling och nöje?
...

Tankar i båttider... Tankar i båttider...
Vinterförvaring

Vinterförvaring

När sommarens nöjen och njutningar är över kräver din båt ett visst mått utav omtanke och genomtänkt behandling....

Vinterförvaring Vinterförvaring
Små smarta båtar

Små smarta båtar

Med smidiga små båtar kan du klara dig utan båtplats...

Små smarta båtar Små smarta båtar
Perfekta båtar för sköna dagsutflykter

Perfekta båtar för sköna dagsutflykter

En öppen båt med bra lastutrymmen är ett perfekt sätt att ta sig ut i kustbandet....

Perfekta båtar för sköna dagsutflykter Perfekta båtar för sköna dagsutflykter
Att hyra båt

Att hyra båt

Enkelt och bekvämt kan du få tillgång till det härliga båtlivet utan en enda timmes arbetsinsats....

Att hyra båt Att hyra båt
Föredrag på årets Öppna Varv

Föredrag på årets Öppna Varv

Som traditionen bjuder arrangeras ett intressant föredrag på Öppna Varv....

Föredrag på årets Öppna Varv Föredrag på årets Öppna Varv
Årets Segelbåtar 2016

Årets Segelbåtar 2016

Vinnarna av Årets segelbåt 2016 är framtagna efter en del provseglingar och tester....

Årets Segelbåtar 2016 Årets Segelbåtar 2016
Båtmässornas tid är här

Båtmässornas tid är här

Snart drar vårens båtmässor igång igen, till alla båtälskares stora glädje....

Båtmässornas tid är här Båtmässornas tid är här


ANNONSER


 
Portalen Interaktiv
Portalen Interaktiv AB
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
Tfn: 0303-679 50
Fax: 0303-679 55
Epost: info@portalen.se
Webbplats: www.portalen.se
Sitemap